Navbar sticky

petek, 27. marec 2015

Fiksiranje tekoče podlage (nanos, ocena zaključnih pudrov, čopičev)


Za obstojnost tekoče podlage (klik) je ključno dobro fiksiranje. Tekoči puder je lahko še tako obstojen, pigmentiran ali mat, brez fiksiranja zagotovo ne bo obstojen ves dan in je to tudi nerealno pričakovati kljub vsem obljubam na embalažah.


Tudi če nimate mastne kože vam svetujem,  da podlago fiksirate, če ne drugje vsaj na predelu oči (sicer se puder nabere v gube kar ni najlepše) in na T predelu, cone z izrazito suho, luskasto kožo pa izpustite, saj jih bo zaključni puder sicer samo še poudaril.  
Ločimo puder v kamnu (compact powder) in puder v prahu (loose powder).
Namen obeh je utrjevanje, matiranje in izboljšanje obstojnosti ličil, poleg tega pa omogočata lažje nanašanje kompaktnih ličil (blush, bronzer, senčila v kamnu). Če torej želite res enakomeren nanos brez packanja in poenotenje pigmentov nujno najprej fiksirate tekočo podlago in potem nadaljujte z nanosom le teh. Če imamo opravka s kremnimi rdečili in senčenjem, pa ravnamo ravno obratno - nanesemo jih takoj za tekočo podlago in šele potem vse skupaj zafiksiramo.
Med pudrom v kamnu in pudrom v prahu ni velike razlike, iz praktičnih razlogov je mogoče primernejši v kamnu, saj se puder v prahu precej praši in stresa po oblačilih in prostoru (kakšna polička je potem ovita v sumljiv bel prahec :D). Sploh za vmesne popravke na poti bi priporočala puder v kamnu, saj je bolj priročen za uporabo.

Nanos:
Oba pudra lahko nanašamo tako z gobico kot tudi s čopičem. Jaz raje uporabljam čopič, čeprav tudi z gobicami ni nič narobe. Oba pudra nanašamo na predhodno nanešeno podlago, lahko pa tudi samostojno. Prisegam na transparenten zaključni puder, ki ga lahko uporabim pri vseh odtenkih in podtonih kože. Naj pa omenim, da ima tudi pigmentiran puder v kamnu zelo nizko prekrivnost, zato v smeri prekrivanja nepravilnosti kaj večjega ne bo naredil (sicer se od znamke do znamke razlikuje, ampak v osnovi je tako).
Jaz na kakršno koli prekrivnost sploh ne računam in v te namene raje izberem dobro in stanju kože prilagojeno tekočo podlago in korektor.

Sedaj pa k oceni pudrov in čopičev… 

Essence all about matt fixing compact powder
Še en nizkocenovni izdelek iz "All about matt" linije ki me je poleg primerja (klik) totalno navdušil. Zelo dobro matira in je obstojen cel dan. S količino raje malo varčujte, če ne želite »cakey«(skrajni primer-glej spodaj*) videza kože (jaz nekje 2-3x pomočim s čopičem v puder za cel obraz). Tudi pri blendanju na predelu okoli oči je potrebno nekaj previdnosti, potrudimo se, da produkt res dobro zabrišemo, da se izognemo belim sledem. Jaz sem se na začetku s tem pudrom malo lovila in nisem bila odločena ali mi je všeč ali ne, ko sem ugotovila pri čem je treba biti pozoren, pa sem ga res vzljubila in ga sedaj vsakodnevno uporabljam. Na sliki je vidno koliko sem ga porabila v prb. 4 mesecih. Embalaža je sicer ena srednja žalost, pazite pa da vam ne pade po tleh, saj se v hipu razbije. Cena je nekaj čez 3€. Moj edini strah je, da ga ukinejo kot (iz meni še vedno neznanih razlogov) naredijo z veliko kvalitetnimi izdelki.
Ocena: 4.5/5

MUD loose powder
Super izdelek za matiranje in podaljševanje obstojnosti make up-a. Je prosojen in za nanos lažji kot prejšnji. Tudi če ne pazimo, zajamemo večjo količino oz. zadevo opravimo bolj na hitro, ne bo nobenih belih sledi, s količino pa bi morali res ekstremno pretiravati, da bi bil videz kože »cakey«.
Še en plus je izbira odtenkov, saj poleg brezbavnega ponujajo še različne odtenke in podtone, ki bolj kot prekrivanju služijo »otoplitvi« obraza (če smo pri podtonu malo kiksnili, se lahko na ta način zadeva malenkost popravi - npr. preveč zelenega pigmenta bo popravil topel podton loos-a) Stane 32€ in tudi ta traja resnično dolgo.
Ocena: 5/5

(kazalec Essence, sredinec MUD)

Ebelin čopič
Imena se ne spomnim več, (če ga sploh ima?) saj je star že vsaj 5 let. To je res popoln čopič za nanos pudra. Je ravno prav velik, ogrodje je kvalitetno, ima goste in mehke dlačice, ki med čiščenjem ne odpadajo, lepo se oprime pudra in tudi sam nanos je z njim enostaven.
Bil je tudi zelo ugoden in resnično nimam nobenih pripomb. (Opozarjam pa, da takega čopiča ne prodajajo več, saj so linijo prenovili, kvaliteta pa je bistveno slabša. Sedaj ima bele in na koncu sive dlačice, ki niso tako goste)
Ocena 5/5

MUD »720 powder brush«
To pa je najbolj brezvezen čopič v moji celotni MUD kolekciji. Čopič je sicer lep z zelo kvalitetnim ogrodjem, ampak mi je prevelik, dlačice so veliko bolj grobe kot pri prej omenjenem, zelo pa me moti tudi da med čiščenjem odpadajo dlake kar se za astronomskih 81€ (bodimo realni - je kateri koli še tako dober čopič vreden take cene?!) res ne spodobi.
Ocena: 1.5/5


No name, "kupilasemganaEbayu" čopič (zadnji na prvi fotografiji)
Za manjše predele, sploh cono okoli oči (veke in predel pod očmi) priporočam manjši »blending« čopič, saj boste le z njim lahko dosegle ta predel kjer je fiksacija res nujna.
Tale mi je kar všeč in svojo nalogo opravi. Dlačice so mehke in velikost je primerna. Vseeno pa si želim še kakšnega takega čopiča, recimo base shadow brush od Real technique. Mi mogoče katera še kakšnega priporoča?

 *("cakey")

Ni komentarjev :

Objavite komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...