Navbar sticky

sreda, 25. marec 2015

Čopiči za nanos tekoče podlage

Kakovostni čopiči so osnova za brezhiben make up, pomembni so ravno toliko kot ustrezna izbira ličil. Ob pravilni negi in vzdrževanju lahko zdržijo tudi 10 let in več.

Tekočo podlago lahko nanesemo na različne načine:

1. S prsti

Najhitrejša a hkrati najbolj nenatančna oblika nanašanja, sploh ob uporabi močne in prekrivne podlage. Če uporabljate lahek puder, BB kremo ali pa vam ta način preprosto ustreza, pa ne vidim razloga da z njim ne nadaljujete.

2. Z gobico, beauty blenderjem

Gobico namočimo v puder in z rahlimi potegi nanesemo na kožo. Meni ta način ne ustreza, saj ni najbolj natančen in je zelo potraten (gobico lahko uporabimo le nekajkrat preden jo odvržemo, saj sicer postane leglo bakterij, poleg tega pa gobica tudi popije veliko količino pudra in je s tem poraba veliko večja).


3. S čopičem
Moj najljubši način s katerim dosežem najboljši učinek. Naj opozorim, da je potrebna previdnost pri izbiri čopiča, saj različne oblike ustvarijo različne učinke, pazite pa tudi na kakovost (tudi po nizki ceni se lahko dobi zelo kvaliteten čopič primerljiv profesionalnim)
Način uporabe: tekoči puder nanesemo na hrbtno stran roke, s čopičem nežno potapkamo in ga nanesemo na obraz, vedno od sredine obraza navzven. S hitrimi in kratkimi gibi razmazujemo po obrazu, pri tem pa ne pozabimo na prehode (obraz-vrat, čelo-začetek lasišča in prehajanje na predel ušes. Tu smo še posebno precizni pri nanosu in naredimo lepe prehode).
Kjer imamo večje nepravilnosti, rdečice lahko nanesemo še dodatno plast (če imamo puder, ki prenese plastenje) ali pa se jih kasneje lotimo s korektorjem, napudramo pa tudi predel vek.


Nega, vzdrževanje čopičev:
Poudarila bi predvsem redno čiščenje,v nasprotnem primeru se lahko spopadamo z nečistočami na obrazu, saj se na čopičih hitro naberejo bakterije, prah in druga umazanija. Jaz jih ob vsakodnevni uporabi čistim 1-2x tedensko z navadnim trdim milom (s tekočim ne bo učinka). Ker uporabljam obstojen in za odstranjevanje trdovraten puder, moram tudi čiščenju posvetiti malo več časa kot bi ga morala s kakšno lažjo podlago, ampak vseeno nič več kot z brush cleanerjem, ki nalogo tudi opravi odlično a ne vidim razloga da bi ga kupovala, če nalogo super opravi tudi trdo milo za 0,70€(na koncu lahko dodate tudi balzam za lase, če se vam dlačice zdijo pregrobe, ampak jaz ga ne). Po čiščenju čopiče nujno nežno osušite (npr. s papirnato brisačko) in postavite v njihov naravni položaj (zgladite dlačice v prvotno obliko čopiča, da se posušijo v pravo smer). Za shranjevanje je meni zelo priročna steklena vazica napolnjena z rižem, saj so tako čopiči dobro pokončno fiksirani, se ne dotikajo eden drugega in točno vidim katerega želim uporabiti.
Poznamo kar nekaj različnih vrst čopičev za nanos tekoče podlage, danes bom predstavila dva.

Jesupp čopiči (flat top foundation brush ali čopič z ravnim vrhom)
Omogoča najbolj naraven žameten izgled, saj z njim puder zabrišemo v kožo in pore, pri tem pa je najbolje da ne porabimo veliko časa pri nanosu in popravljanju "črtic", ki nastanejo s klasičnim čopičem za nanos tekoče podlage. Z njim dosežemo najdaljšo obstojnost in prekrivnost.
Moje prve tovrstne čopiče sem naročila na ebayu, so "no name" po smešno ugodni ceni. Mislim, da je bilo 5 čopičev za obraz okoli 10€.
Čopiči so sintetični, zelo mehki, gosti, dlake ne izpadajo in so dobro narejeni (nimam občutka, da bo odpadel ročaj, ali da bo kar koli vsak čas razpadlo kot se zna zgoditi z nekaterimi drugimi nizkocenovnimi čopiči.) Sicer ogrodje res ni ravno kot Mac-ovo ali Mud-ovo, ampak za to ceno in kakovost jim ne morem ničesar očitati, mogoče so le določeni v zbirki malo preveliki, jaz najraje uporabljam prvega na sliki, ki je tudi najmanjši.
Ocena: 5/5


Mud "940"(Klasični čopič za nanos tekočega pudra)
Čopič mi ni najbolj všeč. Ni kriva znamka ampak oblika, saj sem tak čopič imela že od različnih znamk, pa me noben ni navdušil. Nanos je mogoče za odtenek boljši kot s prsti, ampak čisto nič več. Z njim le tapkamo po koži, pri prej omenjenemu pa puder "vmasiramo" v kožo. Motijo me predvsem črtice, ki nastanajo ob nanosu, kar se sicer da "zradirati", ampak je potrebno neprimerljivo več časa kot s čopičem z ravnim vrhom. Poleg tega se z njim pudra ne da tako lepo vtreti v kožo kot s prej omenjenim in tudi končni izgled ni tako lep in naraven. Je sintetičen, ima zelo kakovostno in lepo ogrodje, stane pa 50€.
Ocena : 2/5

2 komentarja :

Katja - Viva la vida blog pravi ...

Super blog, tudi tvoj! Na novo odkrit, sem lajkala fb tako da bom na tekočem! :)

Hvala za komentar, si mi polepšala dan!

Drugič pa kar pridi pa pocukaj za rokav pa bova poklepetali! :)

Eva* pravi ...

Hvala Katja, v soboto grem v Btc mal pogledat, a delaš? :)

Objavite komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...